Hlavní obsah

Policisté z D1 objevili dítě hledané v Německu

Právo, pch
Velký Beranov

Tříleté dítě hledané německou policií se podařilo objevit policistům z velkoberanovského dálničního oddělení. O události, která se odehrála o uplynulém víkendu, informovala v úterý krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Opel Astra s německou poznávací značkou kontrolovali policisté necelou půlhodinu před půlnocí ze soboty na neděli na parkovišti u dálniční čerpací stanice na 96. km ve směru na Prahu. Ve voze byli tři dospělí a dítě.

„Policisté provedli kontrolu dokladů u všech cizinců. Při prověřování totožnosti tříleté holčičky ale policisté zjistili, že po ní pátrá německá policie a že toto dítě na základě rozhodnutí německého soudu nesmí vycestovat ze Spolkové republiky Německo,” řekla policejní mluvčí.

Dvě osoby, které byly v autě, uvedly, že jsou prarodiči děvčátka a že se právě vracejí ze Srbska a pokračují v cestě do Německa. „Muž a žena ale nebyli schopni žádným prokazatelným způsobem doložit příbuzenský vztah k dítěti a neměli u sebe ani žádný doklad, který by je opravňoval s dítětem cestovat,“ popsala Čírtková. Údajní prarodiče tvrdili, že o zákazu vycestování dítěte z území Německa nevědí.

S kolegy z Německa se proto čeští policisté domluvili na dalším postupu. Dítě si převzala do péče pracovnice oddělení sociálně právní ochrany dětí z Havlíčkova Brodu a v neděli v podvečer ho v policejním doprovodu předala na hraničním přechodu Cínovec do rukou německých strážců zákona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám