Hlavní obsah

Muž v Praze hrozil bombou na letišti, po policii chtěl švýcarské hodinky

Třikrát během jedné hodiny hrozil v noci na neděli anonym bombovým útokem na ruzyňském letišti v Praze. Potřetí, když muž volal, požadoval po policii švýcarské hodinky. Letiště kvůli telefonátům prohledávaly desítky policistů. Vtipálkovi hrozí čtyři roky vězení.

Muž nahlásil bombu na letišti, chtěl švýcarské hodinky

 
Článek

Muž volal poprvé v neděli po druhé hodině ráno, posléze v půl třetí a naposledy ve čtvrt na čtyři. V prvních dvou případech jen oznámil bombu a nic bližšího neřekl.

Na třetí zavolání se ale rozpovídal. „Policistům sdělil, že bombu odpálí, pokud nedostane švýcarské náramkové hodinky. Navíc při tom projevil i určitou dávku skromnosti. Byl totiž ochoten přijmout hodinky v cenové relaci kolem dvaceti tisíc korun, kdy mu bylo jedno, zda budou digitální, či ručičkové. Stejně tak nelpěl na tom, aby byly z cenného kovu, tedy ze stříbra, či zlata. Jediné, na čem trval, bylo, aby hodinky měly kožený pásek, a to bez výhrady,” popsal pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté poté zadrželi sedmatřicetiletého muže v Praze na Národní třídě. Ještě měl v ruce sluchátko. Muž se ke všem telefonátům přiznal.

„Následně byl převezen na policejní služebnu, kde ho vyšetřovatel obvinil z trestných činů šíření poplašné zprávy a vydírání. Za tyto trestné činy mu hrozí až čtyři roky za mřížemi. Nutno zmínit, že jedním z následných úkonů trestného řízení bude, krom jiného i znalecké zkoumání obviněného z oboru psychiatrie,” doplnil Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám