Hlavní obsah

Demonstrace v Brně skončily potyčkami dělnické strany a studentů

– Brno • Aktualizováno
Právo, Miroslav Homola

Potyčkami mezi přívrženci extremistické dělnické strany a studenty skončily v Brně dvě pondělní demonstrace, které policisté pustili k sobě. Posléze zadrželi několik výtržníků.

Pochod DSSS v Brně se neobešel bez zásahu policieVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Zhruba padesátka příznivců Dělnické strany sociální spravedlnosti a dělnické mládeže si přišla vyslechnout do Brna projev předsedy DSSS Tomáše Vandase. Po pochodu Brnem skončili na Nových sadech, kde nepočetné shromáždění pozdravili i přívrženci z Německa.

To však už na ně ještě z velké vzdálenosti pokřikoval početný, odhadem tisícihlavý dav odpůrců, ve kterém byly i malé děti. Dav se shromáždil na terasách pod hradbami Petrova.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Miroslav Homola, Právo

Početný dav názorových odpůrců.

Šlo o účastníky z hnutí Listopadem to nekončí, kteří měli prakticky ve stejnou dobu jako Vandasovi přívrženci setkání pod sochou TGM na Komenského náměstí.

Policie tento početný dav z hradeb pustila prakticky až k příznivcům DSSS a vzápětí došlo k několika potyčkám. Ty naštěstí ještě v zárodku zlikvidovali těžkooděnci.

„K potyčce došlo poté, co policejní pokyny neuposlechli účastníci hnutí Listopadem to nekončí, kteří se svévolně vydali na pochod z Denisových sadů až k účastníkům shromáždění DSS na Nových sadech, které už bylo ukončeno a jeho účastníci se pod dohledem dobře fungujících členů antikonfliktního týmu rozcházeli. Jeden z účastníků následného střetu byl zraněn, má natržené obočí, další tři byli zadrženi kvůli podání vysvětlení,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Straková.

Podle policie to byly tentokrát především studenti, kteří roztržku vyprovokovali a kteří se vydali městem na neohlášený pochod.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policie několik výtržníků zadržela.

Za jejich asistence pak oba tábory policie rozdělila a menší skupinu příznivců DSSS doprovodila pod ochranou směrem k nádraží. Několik výtržníků bylo zadrženo.

Reklama

Výběr článků

Načítám