Hlavní obsah

S dvojicí se na Sázavě převrátil přívoz, muže z vody zachránili až hasiči

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu večer se v obci Zlenice na Benešovsku převrátil na řece Sázavě přívoz s převozníkem a jeho družkou. Zatímco ženě se podařilo rychle dostat z vody ven, jejího partnera zachránili po dlouhých desítkách minut až přivolaní hasiči.

S dvojicí se na Sázavě převrátil přívoz, muže z vody zachránili až přivolaní hasiči

 
Článek

Přívoz se s dvojicí převrátil krátce po 18. hodině. Ženě se rychle podařilo dostat z vody ven, postrádala ale svého druha, který v obci pracoval jako převozník.

Na místo se ihned sjely policejní hlídky a hasičské jednotky. Hasiči začali propátrávat hladinu z motorového člunu pomocí termokamery, policisté a dobrovolníci pak v rojnici pročesávali břehy. Pátrání ale komplikoval fakt, že je převozník neslyšící. Po několika desítkách minut spatřili hasiči v řece vysíleného muže, který se z posledních sil držel nad hladinou. Od přívozu ho unesl proud zhruba kilometr a půl.

Jeden z přítomných okamžitě skočil do řeky a muže společně s hasiči vytáhl na břeh. Záchranáři pak silně podchlazeného převozníka, ženu i jejich zachránce převezli do nemocnice.

Proč se přívoz na řece převrátil i nadále vyšetřují policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám