Hlavní obsah

Řidič vyprostil z hořícího auta opilého šoféra, který ho naboural

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Mladému řidiči Škody Fabie může za svůj život vděčit 28letý muž, který v noci na čtvrtek naboural do fabie pod vlivem alkoholu mezi Zábřehem a obcí Libivá na Šumpersku. Mladík jej z auta, které po nárazu začalo hořet, vyprostil.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Z vozidla Fiat Brava zůstala po nehodě a požáru jen troska.

Článek

Nehoda se stala kolem tři čtvrtě na jedenáct v noci. „Řidič fiatu jedoucí ve směru od Libivé ze zatím přesně nezjištěných příčin přejel do protisměru a bočně se střetl s vozidlem škoda. Po srážce vozidlo Fiat Brava vyjelo vlevo mimo vozovku, narazilo do dopravního značení, havarovalo do travnatého svahu a začalo hořet,“ popsala Právu nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidič škodovky podle ní druhého řidiče z hořícího auta vyprostil a vše oznámil na linku 158. „Řidič vozidla Fiat Brava byl sanitkou převezen do šumperské nemocnice, kde byl hospitalizován. Utrpěl zranění hlavy a hrudníku,“ uvedla mluvčí.

Škoda 135 tisíc 

Druhý řidič utrpěl zranění prstu. „U obou účastníků nehody byla provedena dechová zkouška. U 28letého řidiče byla pozitivní a policisté mu naměřili 1,20 promile alkoholu. U 22letého řidiče byla dechová zkouška negativní,“ dodala Urbánková.

Škoda, která při nehodě vznikla, byla vyčíslena předběžně na 135 tisíc korun. Přesně příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

„Hasiči hořící vozidlo uhasili, zajistili druhé vozidlo proti vzniku požáru, zasypali uniklé provozní kapaliny, spolupracovali s Policií ČR a osvětlovali místo nehody,“ řekla Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám