Hlavní obsah

Strkanice vyústila v pobodání mladíka, život si zachránil útěkem na služebnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pouliční bitku, která skočila pobodáním mladíka, vyšetřují od víkendu pražští kriminalisté. Napadený, kterého pronásledovala trojice mužů, se zachránil až útěkem na nejbližší policejní služebnu, odkud putoval rovnou do nemocnice. Jeho kamarád se pronásledovatelům schoval do křoví. Policisté hledají muže s nožem i jeho kumpány.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník pobodal v Praze mladíkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Rvačku v Ječné ulici krátce po sobotní půlnoci zaznamenaly kamery městského kamerového systému. Dva mladíci šli směrem ke Karlovu náměstí, když míjeli mladý pár. Vzájemně se nevyhnuli a srazili se. To způsobilo roztržku, při níž muž, který šel s dívkou, vytáhl ze zadní kapsy nůž.

„Nejprve s ním šermoval před obličejem druhého, a poté ho nečekaně bodl do oblasti žeber. Chvíli se ještě postrkovali, ale situace se začala pomalu uklidňovat. Nakonec na sebe mladíci pouze pokřikovali,“ popsala situaci mluvčí policie Hana Jeřábková.

Foto: Policie ČR

Mladí muži, kteří přišli na pomoc útočníkovi.

Bitka sice skončila, ale ne na dlouho. K útočníkovi přiběhli jeho dva kumpáni, kteří se rozběhli za napadeným mladíkem a jeho 22letým kamarádem. Jakmile ho doběhli, vypukla mela znovu. Ta netrvala moc dlouho, napadeným podařilo utéct.

Ukryl se v parku 

„Zraněný doběhl na nejbližší policejní služebnu, odkud mu policisté okamžitě zavolali zdravotnickou pomoc. Druhý se schoval v přilehlém parku tak, aby ho útočníci nenašli,“ uvedla Jeřábková.

Kamery v metru zachytily tváře dvou mladých mužů, kteří běželi na pomoc útočníkovi. Kriminalisté proto nyní prosí veřejnost o pomoc.

Jedná se o muže ve věku kolem pětadvaceti let, vysoké asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Mají světlou pleť a jeden z nich měl na sobě výraznou žlutomodrou bundu.

Informace o totožnosti mužů na videozáznamu nebo svědectví k rvačce přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám