Hlavní obsah

Rumunský řidič kamiónu spoléhal na navigaci, v Praze strhl trolej a ujel

Novinky, lsi
Praha

Bezohledný rumunský řidič strhl v úterý ráno v Praze tramvajové troleje pod přemostěním na křižovatce ulic Jaromírova a Sekaninova. Při své jízdě městem se totiž neřídil dopravním značením, které ho upozorňovalo, že se svým kamiónem nemůže projet. Informovala o tom ve středu pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Kamión strhl trolej pod přemostěním na křižovatce ulic Jaromírova a SekaninovaVideo: Policie ČR

 
Článek

„Dvě hodiny po půlnoci volal na tísňovou linku svědek, že pod přemostěním na křižovatce ulic Jaromírova a Sekaninova strhl kamión s návěsem tramvajové troleje,“ uvedla Rösslerová.

Po této nehodě ovšem sedmačtyřicetiletý Rumun nezastavil a pokračoval dál směrem do centra. Zastavit kamión s návěsem se okamžitě vydalo několik policejních hlídek, což se jim po šesti minutách u Tančícího domu také podařilo.

„Na místo pak přijeli policisté z oddělení dopravních nehod, kteří si případ převzali a nakonec udělili cizinci dvoutisícovou pokutu za nerespektování dopravního značení,“ popsala policejní mluvčí s tím, že dechová zkouška neprokázala požití alkoholu před jízdou.

Policisté zjistili, že řidičovo počínání způsobila navigace, která byla určená pouze pro osobní auta a neupozornila ho tak na maximální povolenou výšku vozidla.

Svou jízdou řidič způsobil značné škody. „Pracovníci dopravního podniku vyčíslili škodu na poškozených izolačních deskách na 120 tisíc korun a zaměstnanci údržby komunikací zase poškozené pouliční osvětlení na 50 tisíc korun,“ doplnila Jana Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám