Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič ujížděl policistům desítky kilometrů, nezastavil ho ani zátaras

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Desítky kilometrů pronásledovali v úterý večer pražští policisté zdrogovaného řidiče v BMW. Nezastavil ho zátaras, ale nakonec jeho vlastní chyba, když se snažil sjet na Litoměřicku ze silnice do pole. Během honičky musel vzlétnout také vrtulník.

Ujíždějícího řidiče BMW z Prahy policisté dostihli až u LitoměřicVideo: Novinky

 
Článek

Hlídka chtěla řidiče vozu BMW X5 zastavit kvůli běžné silniční kontrole, on se ale rozhodl nezastavit a začal ujíždět. Na pražském Proseku si počínal velmi nebezpečně, protože projel lávku pro pěší, kde málem srazil chodce.

„Křižovatky projížděl na červený světelný signál a svou rychlou a riskantní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,” informovala mluvčí policie Andrea Zoulová.

Následně pokračoval ven z metropole kolem dálnice D8. U Nové Vsi projel policejním zátarasem a pak vjel na dálnici. Osudným se mu stal až nápad sjet u obce Trnovany na Litoměřicku ze silnice do pole. Manévr se mu nepovedl a havaroval do křoví, kde ho policisté zadrželi.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Řidič sjel s autem do křoví

Třicetiletý šofér si podle svých slov půjčil auto od svého otce. Dechová zkouška byla negativní, testem na drogy ovšem neprošel. Policisté případ dále vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám