Hlavní obsah

Odsouzený vrah vzal kamaráda po hlavě kladivem

Právo, pko
Hodonín

V chatové oblasti u Kyjova na Hodonínsku v minulých dnech napadl bezdomovec svého známého kladivem a několikrát jej udeřil do hlavy. Napadený podle lékařů přežil jen zázrakem.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Jednačtyřicetiletý muž posilněný alkoholem po předchozí hádce napadl kladivem  svého o čtyři roky staršího známého. Napadený seděl na matraci, když jej útočník několikrát udeřil do hlavy téměř půlkilovým kladivem. Zraněného muže pak ponechal v chatce svému osudu, neposkytl mu pomoc a odešel,“ řekla v úterý policejní mluvčí Petra Vedrová s tím, že napadený si druhý den došel k lékaři a byl okamžitě hospitalizován s krvácením do mozku.

Vězeňská cela je pro 41letého útočníka dobře známé prostředí. Za mřížemi totiž v minulosti strávil hezkou řádku let, v roce 1998 byl totiž potrestán za vraždu.

Vyšetřovatel už bezdomovce obvinil z pokusu o vraždu, za který mu v tomto případě hrozí až výjimečný trest. Soudce už muže poslal do vazby.

„Od začátku roku se jedná už o patnáctý případ vraždy včetně pokusů, kterým se jihomoravští kriminalisté zabývají. Všechny se jim podařilo objasnit,“ dodala Vedrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám