Hlavní obsah

Řidič srazil na Olomoucku autem chodce, oba byli opilí

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lašťany

Alkohol hrál zřejmě hlavní roli v pondělí vpodvečer při nehodě na silnici v obci Bělkovice-Lašťany na Olomoucku. Šestatřicetiletý řidič tu svým vozidlem Fiat Stilo srazil čtyřiašedesátiletého chodce, který utrpěl těžká zranění. Oba byli pod vlivem alkoholu.

Foto: Foto Policie ČR

Náraz chodce vymrštil na čelní sklo auta.

Článek

Nehoda se stala krátce před 18. hodinou. „Řidič vozidla se na přímém úseku silnice plně nevěnoval řízení a přehlédl chodce přecházejícího silnici z levé strany ve směru jízdy vozidla. Došlo ke střetu přední části vozidla s chodcem, který po nárazu na čelní sklo auta a pádu na vozovku utrpěl těžká zranění,“ řekla Právu v úterý policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Při orientační zkoušce pak podle ní řidič vozidla nadýchal 1,94 promile alkoholu a chodec 0,82 promile alkoholu. Hmotná škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

Řidič auta je podezřelý ze spáchání trestných činů těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.

„V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do čtyř let. Příčiny a okolnosti nehody zůstávají předmětem dalšího policejního vyšetřování,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám