Hlavní obsah

Za jméno lupiče z Vídně nabízejí kriminalisté odměnu 55 tisíc

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouská policie prostřednictvím českého policejního prezidia žádá o pomoc při ztotožnění lupiče, který přepadl banku ve Vídni. Muž předložil pouze padělaný doklad a své pravé jméno policistům neřekl. Rakušané vypsali rovněž odměnu ve výši 55 tisíc korun za informace vedoucí k pravému jménu pachatele.

Foto: Policie ČR

Muž vystupuje pod falešnou identitou.

Článek

Muž vydávající se za 42letého Zoltána Soszela přepadl Raiffeisenbank 22. října. Policistům po zadržení předložil falešný maďarský doklad a dále odmítl jakkoliv reagovat na otázky kriminalistů.

„I přes použití dostupných technických prostředků policie umožňujících identifikaci se nepodařilo muže ztotožnit. V souvislosti s tímto žádá rakouská strana o pomoc při zjištění totožnosti pachatele a zároveň vypsala odměnu ve výši 2000 eur (asi 55 tisíc korun - pozn. red), za poskytnutí informací vedoucích k odhalení jeho identity,“ informovala mluvčí policie Petra Strašilová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Policie ČR

Jedno z tetování, které zdobí tělo lupiče.

Lupič je vysoký 175 cm, střední postavy, hnědých vlasů, modro-šedivých očí, nosí plnovous a brýle či kontaktní čočky. Zadržený má na těle několik tetování.

Informace o totožnosti mohou občané sdělit odboru mezinárodní policejní spolupráce na lince 974 834 380.

Reklama

Výběr článků

Načítám