Hlavní obsah

Kriminalisté rekonstruovali vraždu devítileté dívky z Klášterce

Klášterec nad Ohří

Kriminalisté vyšetřující vraždu devítileté dívky z Klášterce nad Ohří provedli v minulých dnech rekonstrukci činu. Z vraždy byl obviněn 25letý muž, který je příbuzným rodiny usmrcené dívky. Obviněný strávil několik týdnů na psychiatrickém oddělení vězeňské nemocnice, teď už je zpátky ve vazbě.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ozbrojení policisté přivedli obviněného z vraždy a znásilnění dívky k vazebnímu jednání. Archivní foto.

Článek

„Rekonstrukce proběhla. Zúčastnili se jí i znalci, kteří závěry doplní do svých posudků,” řekl dozorující státní zástupce František Stibor.

Už dříve řekl, že kromě psychologů a psychiatrů budou obviněného muže zkoumat i sexuologové. Ti zjišťují, zda obviněný netrpí duševní či sexuologickou poruchou. Stibor odhaduje, že by případ mohl být ukončen s návrhem na podání na obžalobu zřejmě příští rok v lednu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé si připomínají Elišku před školou v Klášterci nad Ohří Video: Karel Otcovský, Právo

Devítiletá dívka zmizela cestou ze školy v úterý 9. září po poledni. Matka se na policii obrátila vpodvečer s tím, že holčička dosud nedorazila domů. Desítky policistů začaly okamžitě prohledávat okolí. Pátrání pokračovalo i během noci a následující den, připojili se i dobrovolníci.

Obviněný bude ještě vyslýchán 

Ve středu krátce po 15. hodině našli policisté v lese asi kilometr od školy tělo děvčete a zanedlouho potvrdili, že to je pohřešovaná dívka.

V pátek policie obvinila z vraždy a znásilnění 25letého muže, který vzápětí putoval do vazby. K činu se přiznal. Zda s kriminalisty spolupracuje i nyní, nechtěl Stibor s ohledem na vyšetřování říct. „Bude ještě vyslýchán,” doplnil.

Obviněnému hrozí až výjimečný trest. Poté, co byl muž převezen do vazby, pokusil se spáchat sebevraždu. Putoval proto na psychiatrické oddělení vězeňské nemocnice v Brně.

Reklama

Související články

Vrah dívenky z Klášterce byl v podmínce

Pětadvacetiletý Roman K., který poblíž Klášterce nad Ohří brutálně znásilnil a zabil devítiletou dceru své sestřenice, byl v době hrůzného činu v podmínce....

Výběr článků

Načítám