Hlavní obsah

Za vše může alkohol, plakala žena, která si chce pobodaného vzít. Dostala sedm let

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové poslal v pátek na sedm let za mříže za pokus o vraždu šestačtyřicetiletou Miroslavu Šetkovou. K útoku ji vedla kombinace popíjení alkoholu, konkrétně šampaňského a piva, žárlivosti a hádky s partnerem. Soud ženě proto také uložil protialkoholní léčbu.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Miroslava Šetková pobodala muže, kterého si nyní chce vzít za manžela.

Článek

Rozsudek není dosud pravomocný. Obžalovaná se proti němu odvolala, státní zástupkyně si ponechala lhůtu na podání odvolání.

Šetková letos 17. června popíjela celou noc se svým o dva roky starším partnerem a dalším známým alkohol. Po příchodu domů vyústila jejich hádka v napadení, při kterém žena muži zasadila nejméně 12 ran nožem do různých částí těla. Naštěstí si stačil zavolat záchranku a život mu poté zachránil rychlý zákrok lékařů v hradecké fakultní nemocnici.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sedm let je moc, ale počkám na ni. Nebo mi ani nevadí, kdyby byla svatba ve vězení
poškozený a budoucí ženich

Nezaměstnaná, původně vyučená biochemička Šetková už dříve soudu řekla, že si je vědoma své závislosti na alkoholu a chce tento problém řešit a určitě by už vedla řádný život.

Chtěla do léčebny

„Nepatřím do kriminálu, ale do léčebny, protože jsem závislá na alkoholu,“ uvedla. Při svém závěrečném slovu před vynesením verdiktu usedavě plakala. „Každý den ve vazbě brečím a trápím se. Cítila jsem bezmoc. Stalo se to už víckrát, že na mne vystartoval, ale nečekala jsem to a zpanikařila jsem,“ snažila se vysvětlit soudu.

Podle státní zástupkyně Lenky Faltusové byl prokázán pokus o vraždu, ovšem s ohledem na okolnosti navrhovala trest pod zákonnou sazbou v délce sedm až osm let. Jinak obžalované hrozil trest až 18 let vězení.

Naopak obhajoba žádala překvalifikování činu na zabití ve stadiu pokusu ze zavrženíhodných pohnutek ze strany postiženého. Ten během své výpovědi totiž uvedl, že impulsem incidentu byla jeho žárlivost. A že to byl on, kdo začal obžalovanou škrtit. Navíc nejenže netrvá na žádném odškodnění, ale hodlá si partnerku vzít za manželku.

„Sedm let je moc, ale počkám na ni. Nebo mi ani nevadí, kdyby byla svatba ve vězení,“ svěřil se médiím po skončení řízení poškozený a zřejmě i budoucí ženich.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám