Hlavní obsah

Muž si zahrál na Saxanu a bleskurychle zmizel i s ukradeným batohem

Praha

Pražští policisté pátrají po „Saxaně v kalhotách”. Konkrétně po mladém muži, který si nohou v kavárně nepozorovaně přisunul batoh ženy od vedlejšího stolu. S tím pak bleskurychle odešel.

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež batohu v kavárněVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté po muži pátrají už od 20. října, kdy navštívil kavárnu v Jugoslávské ulici. Ve čtvrtek o něm informovala mluvčí policie Hana Jeřábková.

„Muž se chviličku rozhlížel a následně si sedl k neobsazenému stolu. Bezprostředně poté si k sobě začal svou pravou nohou přisouvat batoh, který měla žena sedící u vedlejšího stolu položený na zemi,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež batohu v kavárně

Podle ní si krádeže nevšimla kamarádka okradené, ale její průběh zaznamenaly kamery. Policisté tak vědí, že zlodějem je muž ve věku kolem třiceti let, štíhlé postavy, vysoký asi 180 centimetrů s tmavými, krátce střiženými vlasy. Na obličeji měl několikadenní strniště. V době krádeže byl oblečen do modrých kalhot, černého trika s dlouhým rukávem a delší khaki bundy.

Pachatel způsobil ženě škodu ve výši deseti tisíc korun. Policie ho podezřívá ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouleté vězení.

Pokud znáte totožnost pachatele nebo jeho současný pobyt, obraťte se na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám