Hlavní obsah

V Brně shořelo za jedinou noc 13 aut

Právo, pko
Brno

Plné ruce práce měli v noci na úterý brněnští hasiči. V městské části Bystrc totiž zatím neznámý člověk na dvou místech zapálil zaparkovaná auta. Plameny kompletně zlikvidovaly celkem čtyři auta, dalších devět je poškozených. Škoda se šplhá do stovek tisíců korun. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Žhář se zaměřil na obytná auta.

Článek

K prvnímu požáru byli hasiči přivoláni krátce před třetí hodinou ráno. „Průzkumem zjistili, že hoří obytná dodávka Volkswagen. Její majitel upozornil na 5kg propanbutanovou tlakovou láhev, která byla uvnitř vozidla. Hasiči požár uhasili a tlakovou láhev nalezli nepoškozenou. Žár ohně poškodil ještě další dvě vozidla zaparkovaná vedle dodávky,“ konstatoval mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

O dvě desítky minut později se znovu rozdrnčel telefon na lince 150. O několik ulic dál bylo v plamenech další obytné auto.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

V Brně shořelo během noci 13 aut.

„Dodávku značky Fiat a další dva osobní automobily požár zcela zničil. Oheň poškodil také tři desetikilové propanbutanové láhve, které byly uskladněny v dodávce a jejichž obsah při požáru vyhořel. Dalších sedm zaparkovaných automobilů a čtyři stromy požár poškodil,“ dodal Mikoška.

Vyšetřovatelé potvrdili v obou případech úmyslné zapálení, po neznámém žháři už pátrají policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám