Hlavní obsah

Zvrhlík s paralyzérem nutil ženu, aby s ním odešla do bytu

– Ostrava
Právo, hon

Ostravská policie hledá svědky incidentu, který se odehrál před dvěma týdny v městském autobusu v Ostravě-Porubě. Jednatřicetiletý muž se snažil násilím donutit o deset let mladší ženu k návštěvě svého bytu a společně stráveným chvílím. Díky zákroku řidiče muž z místa činu odešel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal 15. října odpoledne mezi autobusovými zastávkami Koleje VŠB a Dělnická.

Incident pokračoval i na zastávce, kde oba vystoupili. Mladá žena výzvu muže, aby s ním šla domů, důrazně odmítala.

„Na to agresor reagoval tím, že ji začal škrtit a kopat. Poté, co poškozená pachateli pohrozila oznámením policistům, snažil se jí ke krku přiložit paralyzér. Ten však naštěstí nepoužil. Následně se ženy zastal řidič nezjištěného vozidla a pachatel z místa odešel. Neznámý muž ženu následně odvezl na policejní oddělení,“ uvedl mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

Pachatel je podezřelý ze spáchání trestných činů nebezpečné pronásledování, omezování osobní svobody, vydírání a výtržnictví s až osmiletou trestní sazbou.

„Žádáme všechny občany, zejména neznámého řidiče, který ženě pomohl, a také cestující z autobusu č. 37 a z výše uvedených zastávek, aby své svědectví podali nejlépe na obvodním oddělení Policie ČR Poruba 1 nebo kterémkoliv jiném, popřípadě na bezplatné lince 158,“ dodal mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám