Hlavní obsah

Vyhořelé trosky chatky skrývaly lidské tělo

– Břeclav
Právo, miv

Osudná byla noc na pondělí pro obyvatele chatky v zahrádkářské kolonii za továrnou Fosfa v břeclavské části Poštorná. Uhořel při požáru svého příbytku. Hasiči našli torzo těla probořené do sklepa pod chatkou.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Spálená chatka byla pro obyvatele osudnou pastí.

Článek

Hasiči na místo vyrazili krátce po deváté hodině poté, co si kolemjdoucí v odlehlé lokalitě všiml kouře a plamenů. K hašení toho již moc neměli, jen dohořívající zbytky chatky. Při požáru se zřejmě probořily stropnice do sklepa pod chatkou a právě tam našli něco, co na první pohled nebylo možné ani určit. Policejní technik nakonec potvrdil, že se skutečně jedná o torzo lidského těla.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Spálená chatka byla pro obyvatele osudnou pastí.

„Požár si vyžádal lidský život. Policisté jsou stále na místě, zjišťují, kdo v chatce uhořel. Je předpoklad, že se jedná o muže, který tam pobýval, více ale napoví až nařízená pitva,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Vyšetřovatel hasičů má zjistit příčinu požáru chatky. Na vině mohla být kamna, přesnou příčinu určí až vyšetřování. Svou roli mohly sehrát i dvě propanbutanové láhve, které na spáleništi hasiči objevili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám