Hlavní obsah

Šestnáctiletý opilec si chtěl zkrátit cestu přes uzavřenou oblast ve Vrběticích

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Opilý mladík se o víkendu snažil proniknout do nyní přísně střeženého prostoru v blízkosti vybuchlého muničního skladu u Vrbětic na Zlínsku. V okolí je přitom po prvním výbuchu rozmetáno velké množství munice, která opakovaně nekontrolovaně vybuchuje. Policie mladého muže zajistila.

Foto: Policie ČR

Pyrotechnici denně vyrážejí do terénu prozkoumávat přístupové cesty a okolí budov.

Článek

„V sobotu ve čtyři hodiny ráno na jedno z hlídaných stanovišť dorazil šestnáctiletý mladík a dožadoval se vstupu do střežené oblasti. Policisté se mu snažili vysvětlit, že prostor je nebezpečný a vstup do něj je zakázán. Mladík ovšem trval na svém. Byl se bavit ve Slavičíně a chtěl si přes les zkrátit cestu domů. Policistům nezbylo nic jiného než mladého muže zajistit. Provedená dechová zkouška prokázala 2,18 promile alkoholu,“ informovala mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Monika Kozumplíková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie později hocha předala rodičům. Mladík se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku.

Další neřízené exploze

„O víkendu se z areálu bývalých muničních skladů opět ozvalo pár neřízených explozí. Pyrotechnici zjišťují, co přesně je jejich spouštěčem a proč stále neustávají. Denně vyrážejí ke kontrole terénu a likvidují nalezenou nebezpečnou munici. V okolí epicentra jsme nainstalovali další kameru k nepřetržitému záznamu procesů, jež v něm probíhají. Záznam ze sledování budou experti denně vyhodnocovat, aby zjistili, jaké reakce se v epicentru vyvíjejí,“ informovala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Monika Kozumplíková.

Záběry pyrotechniků při zásahu ve VrběticíchVideo: Policie ČR

V pátek večer obeslala policie všechny firmy, jež v areálu provozují jednotlivé budovy a skladují v nich munici, a vyzvala je k vyklizení budov a odvozu munice. Přesný termín převozu se bude odvíjet od postupu práce pyrotechniků.

Do areálu budou moci vpustit zástupce jednotlivých firem až poté, co ustanou nekontrolované exploze a areál bude naprosto bezpečný nejen pro pohyb osob, ale také dopravních prostředků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám