Hlavní obsah

Kvůli smrti majitele domu na Vyškovsku policie obvinila otce se synem

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Jen dva týdny trvalo jihomoravským kriminalistům objasnění vloupání do rodinného domu ve Studnici na Vyškovsku, po které zůstal před domem ležet mrtvý sedmapadesátiletý majitel. V těchto dnech si detektivové došli pro dva známé mrtvého muže, otce se synem. Oba si následně vyslechli obvinění z trestných činů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hrozí jim tresty za loupež, která skončila smrtí, a za porušování domovní svobody. V případě odsouzení mohou jít až na 16 let do vězení.

„Mrtvého nalezli kolemjdoucí v neděli 19. října, provedená soudní pitva pak prokázala, že muž si mnohačetná zranění nemohl způsobit sám, a na jeho smrti se tedy podílel někdo další. Kriminalisté okamžitě začali pátrat po pachateli a důkladně prověřovali veškeré informace, které by s tímto násilným trestným činem mohly souviset,“ prohlásila policejní mluvčí Petra Vedrová.

Policisté zatím nechtěli vzhledem k rozpracovanosti případu prozradit bližší podrobnosti.

„Oba obvinění jsou stíháni vazebně, motiv jejich skutku a veškeré další okolnosti jsou předmětem dalšího šetření kriminalistů,“ dodala Vedrová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám