Hlavní obsah

Ředitel největší české věznice končí. Nikdy ji neřídil

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Ještě ani neusedl do ředitelského křesla a už ve funkci končí. Šéf největší české věznice v Plzni na Borech Jiří Bureš rezignoval na post, který vlastně nikdy ani nevykonával. Do čela věznice byl jmenován už v červenci. Do práce ale nenastoupil údajně kvůli pracovnímu úrazu.

Foto: Patrik Biskup , Právo

Ilustrační foto

Článek

„Ředitel věznice končí na vlastní žádost ke dni 30. 11. 2014. Důvody, které vedly k jeho rozhodnutí, neuvedl,“ řekla k Burešově odchodu mluvčí Vězeňské služby (VS) Hana Löffelmannová.

Žádné další bližší informace neposkytla. „Ke zdravotnímu stavu ředitele věznice se v žádném případě nemohu vyjadřovat,“ dodala.

Bureš vystřídal na ředitelském postu Petra Folka, který se sám vzdal funkce kvůli aféře s opsanou diplomkou. Folk, který věznici vedl od roku 2009, zůstal jako řadový zaměstnanec na pozici sociálního pracovníka oddělení výkonu vazby a trestu.

Podle Löffelmanové byl Bureš ředitelem věznice jmenován na vlastní žádost. V minulosti zastával funkci ředitele odboru kontroly na generálním ředitelství a byl pravou rukou bývalého šéfa VS Petra Dohnala, kterého v dubnu odvolala ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) kvůli údajným problémům v hospodaření i ztrátou důvěry.

Vedením plzeňské věznice je pověřen dosavadní první náměstek Vladislav Suda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám