Hlavní obsah

Přišel podat výpověď, zbili ho a pověsili hlavou dolů

Novinky, Ondřej Kořínek
Karlovy Vary

Scénu jako z akčního filmu si prožil minulý týden 24letý mladík z Karlovarska. Čtyři muži ho podle policie v rodinném domě nejdříve napadli, pak pověsili na několik hodin na kladku hlavou dolů a nakonec ho uvěznili na několik dní jen o chlebu a vodě. V pátek se podařilo muži utéct.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V neděli 19. října přijel mladý muž do obce Sadov, kde chtěl vrátit svému 53letému zaměstnavateli zapůjčené auto a ukončit pracovní poměr. Ten na to však reagoval napadením slovním a posléze fyzickým. Bil ho pěstmi a dřevěnou holí.

V jednu chvíli se napadenému podařilo hůl vzít a útok opětovat, následně se snažil z místa utéct. Zastavila ho ale přivolaná posila tří mužů.

„Ti poškozenému muži svázali ruce a pokračovali v napadání. V nočních hodinách pak poškozeného za pomoci elektrické kladky na zvedání těžkých předmětů přivázali lanem a zvedli ho za nohy hlavou dolů do přibližně metrové výšky, ve které ho nechali viset několik hodin,“ popsala další dramatické chvilky mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Utekl cestou na WC

Když se jim mladíka zřejmě zželelo, zavřeli ho do pokoje, svázali a zamkli jej tam jen s chlebem a vodou. Pouta mu trýznitelé odemkli pouze při cestě na toaletu. Toho využil minulý pátek a utekl na nejbližší bezpečné místo, kde mu lidé přivolali záchranku. Ve vážném stavu byl pak hospitalizován v karlovarské nemocnici.

Čtyři muži ve věku 25, 30, 37 a 53 let byli obviněni z trestného činu zbavení osobní svobody. „Soudce bude během středy rozhodovat o uvalení vazby na nejstaršího z nich. Obviněný si na rozhodnutí prozatím počká v policejní cele. V případě prokázání viny tak hrozí všem obviněným trest odnětí svobody až na osm let,“ uzavřela Krejčí.

Právní kvalifikace činu se ještě může rozšířit podle výsledků lékařské zprávy zraněného mladíka. Motiv činu je podle policie předmětem dalšího vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám