Hlavní obsah

Soud vyhotovil rozsudek nad Janouškem, ten dostane výzvu k nástupu do vězení

Právo, Novinky, Josef Koukal
Praha
Aktualizováno

Vrchní soud v Praze připravil písemné vyhotovení rozsudku nad lobbistou Romanem Janouškem, nejpozději v pátek bude odeslán městskému soudu, který podnikatele vyzve k nástupu do vězení. Informovala Česká televize.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek před vynesením rozsudku u Vrchního soudu v Praze

Článek

Soudkyně Jaroslava Maternová si na písemné vyhotovení rozsudku vyžádala dvakrát prodloužení zákonné lhůty s tím, že byla zavalena prací na jiných případech.

Městský soud po obdržení verdiktu musí písemnou verzi rozsudku rozeslat účastníkům, což v éře datových schránek lze učinit obratem. Výzvy k nástupu do vězení by se tak Janoušek mohl dočkat začátkem příštího týdne.

Jedinou možností, jak cestu do vězení oddálit, tak pro lobbistu zůstává přesvědčit soud, že není výkonu trestu schopen ze zdravotních důvodů. Začátkem loňského roku totiž Janoušek podstoupil operaci hlavy kvůli tehdy rok starému úrazu.

Subdurální hematom (krevní výron v lebeční dutině) byl prý následkem úrazu a lékaři museli Janouškovi dokonce dočasně vyjmout část lebeční kosti, než se otok vstřebal. Začátkem října byl podnikatel několik dní hospitalizován ve vrchlabské Česko-německé horské nemocnici Krkonoše. Podle informací Práva i tato hospitalizace souvisela s někdejším úrazem.

Janoušek byl letos 16. září Vrchním soudem v Praze pravomocně odsouzen na čtyři a půl roku do vězení za úmyslné sražení ženy autem v březnu 2012. Sedm let nesmí řídit. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám