Hlavní obsah

Neunesl rozchod, expřítelkyni mlátil a její matce vyhrožoval smrtí

Právo, vor

Deset let vězení hrozí 35letému muži ze Sokolovska, který neunesl rozchod se svou přítelkyní. Ženu fyzicky napadal, vyhrožoval ji zabitím a svůj vztek si vyléval i na matce bývalé přítelkyně. Sokolovští kriminalisté obvinili násilníka ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví, zločinu vydírání a přečinů výtržnictví, ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování, porušování domovní svobody a omezování osobní svobody.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obviněný začal poprvé řádit v polovině září, kdy po předchozí hádce fyzicky napadl svou přítelkyni, kterou udeřil pěstí do obličeje. „V říjnu jí po předchozím rozchodu osobně nebo telefonicky kontaktoval, vulgárně jí nadával a vyhrožoval, že jí fyzicky ublíží,“ popisovala sled událostí mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

Násilí gradovalo na konci minulého týdne. „Muž násilím překonal uzavřené dveře bytu své již bývalé přítelkyně a ženu fyzicky napadl. Strhl jí na zem a poté ji pěstí několikrát udeřil do hlavy, obličeje, břicha a horních končetin,“ popisovala mluvčí. Matce napadené ženy se naštěstí podařilo z bytu utéct a přivolat pomoc. „Oběma ženám obviněný muž vyhrožoval zabitím,“ dodala Krejčí.

Poškozená žena utrpěla při napadení zranění, se kterými byla rychlou záchrannou službou převezena do nemocnice. „Na rozhodnutí soudu si obviněný muž počká v policejní cele. Za jeho jednání mu v případě prokázání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám