Hlavní obsah

Další výbuchy v muničním skladu nedovolily průzkum z vrtulníku

Zlín

Vrtulník s termovizí nevzlétl nad muniční sklad ve Vrběticích na Zlínsku, jelikož se z místa v noci na neděli ozvaly další neřízené výbuchy. Pyrotechnici budou muset znovu celý areál projít a zjistit, proč se z areálu v lese stále ozývají výbuchy.

Foto: Policie ČR

Záběry přímo z epicentra výbuchu, který rozmetal muniční sklad u Vrbětic na Zlínsku.

Článek

O dalším postupu bude štáb policie rozhodovat v pondělí, řekla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Vrtulník s termovizí měl původně nad areálem v místní části Vlachovic ve Vrběticích prozkoumávat terén a měřit teplotu. Ze získaných snímků chtěli například pyrotechnici zjistit, kam se mohou dostat. "Vrtulník jsme odvolali, dochází neustále k dalším výbuchům. Detonace se ozývaly v noci na sobotu, v sobotu dopoledne i v noci na neděli. Naposledy byl jeden výbuch slabší a druhý silnější, hlásily nám to policejní hlídky, které místo střeží," uvedla policejní mluvčí.

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry místa výbuchu municeVideo: Policie ČR

Pyrotechnici tak budou muset podle ní nyní prozkoumat, proč se výbuchy stále opakují. "Nedá se přesně určit, odkud to vychází. Areál je obrovský. Pyrotechnici již dříve prošli přístupové a příjezdové cesty a budovy. Ty budou muset nyní znovu zkontrolovat, jestli nejsou poškozeny," doplnila mluvčí.

Policisté místo hlídají

Další evakuace obyvatel z přilehlých obcí však podle policie není v plánu. Nebezpečné místo je ohraničené v okruhu 1,2 kilometru páskami a nepřetržitě jej hlídají policisté.

Výbuch a následný požár zničily sklad munice, který má pronajatý ostravská firma Imex Group, minulý týden ve čtvrtek. Pohřešováni jsou stále dva její zaměstnanci, muži ve věku 56 a 59 let. Právní zástupce firmy uvedl, že škoda se bude pohybovat v desítkách miliónů korun. Na místě jsou veškeré druhy munice od pěchotní přes munici do ručních protitankových zbraní a dělostřeleckou munici až po letecké pumy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám