Hlavní obsah

V nejvýchodnější české obci Hrčavě hořela chata

Aktualizováno

Moravskoslezští hasiči zasahovali v sobotu večer u dvou požárů, při každém z nich vznikla škoda odhadovaná na 1,5 až dva milióny korun. V Hrčavě na Frýdecko-Místecku hořela dřevěná rekreační chata, v Ostravě střecha rodinného domu. V neděli o tom informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár chaty v Hrčavě

Článek

Nikdo při požárech neutrpěl žádné zranění.

O obou požárech se hasiči dozvěděli kolem 19:30. V nejvýchodnější české obci Hrčavě hořela chata skládající se ze dvou staveb - rekreační chaty a kůlny.

"Oheň dostali hasiči pod kontrolu během hodiny a půl, další zhruba dvě hodiny jim zabralo dohašování s rozebíráním konstrukcí objektu. Větší dřevěný dvojitý objekt měl půdorys cca 15 krát deset metrů," uvedl Kůdela.

Na místě zasahovala jednotka moravskoslezského záchranného sboru z Třince a čtyři jednotky dobrovolných hasičů z okolí. K požáru dojela také jednotka slovenských profesionálních hasičů z Čadce a dobrovolní hasiči z polské Jaworzynky.

"Kvůli odlehlosti místa zásahu byla využívána kyvadlová doprava ze zdroje vody v polské obci Jaworzynka," uvedl Kůdela.

Sedm hasičských jednotek hasilo ve stejnou dobu požár v okrajové ostravské části Proskovicích. "Hořela střecha a stropy zhruba pět let starého rodinného domku. Hasiči dostali oheň pod kontrolu během necelých dvou hodin, dohašování jim zabralo zhruba stejnou dobu," uvedl Kůdela.

Požár střechy rodinného domu v Ostravě zřejmě vypukl v souvislosti s topením v domácím krbu. Dřevěná chata v Hrčavě začala hořet asi kvůli závadě na komíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám