Hlavní obsah

Olomouckou nemocnici hlídají policisté, sebevraha nenašli

Právo, Petr Marek

Urgentní příjem olomoucké fakultní nemocnice už v sobotu večer obsadili policisté a stále zůstávají na místě. Neznámý muž se tam údajně chtěl zabít, a poskytnout tak orgány tamním pacientům. Do objektu dorazila i speciální zásahová jednotka.

Foto: fnol.cz

Fakultní nemocnice Olomouc

Článek

„Neznámý člověk hrozil mailem, že v olomoucké fakultní nemocnici spáchá sebevraždu proto, aby daroval orgány,” řekl Právu vyšetřovatel Martin Nasswetter, podle nějž nebyl autor mailů nalezen.

Podle mluvčího nemocnice Egona Havrlanta tato dostala celkem tři e-maily, ve kterých neznámý člověk nemocnici informoval, že hodlá spáchat sebevraždu a že ji chce provést v prostorách nemocnice, aby mohly být jeho orgány po smrti využity k transplantaci.

„Už po prvním e-mailu jsme kontaktovali policii, protože jsme situaci nechtěli v žádném případě podcenit a chtěli jsme zajistit maximální bezpečnost pro naše pacienty i zaměstnance. Přeorganizovali jsme péči v ambulantních prostorách u urgentního příjmu, kde mělo podle informací z mailů v sobotu v podvečer k sebevraždě dojít, aby se tam v inkriminovanou dobu nepohybovali pacienti a nebyli tak ohroženi. Posílili jsme také interní bezpečnostní službu a policii jsme poskytli maximální spolupráci,“ řekl Právu Havrlant.

Urgentní příjem je podle něj i v současné době hlídaný policisty. „Přístup do jeho prostor mají nyní pouze zaměstnanci tohoto oddělení a samozřejmě také akutní pacienti. Všechna další pracoviště nemocnice fungují v běžném režimu a nejsou těmito bezpečnostními opatřeními dotčena,“ konstatoval mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám