Hlavní obsah

Pákové nůžky nosím na procházku běžně, tvrdil muž podezřelý z krádeže kabelů

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kuriózní případ zaznamenali městští policisté z Prahy 15. Strážníci vyjeli k retenční nádrži v pražské Dubči, kde objevili muže a ženu, kteří u sebe měli tašku plnou měděných kabelů a pákové nůžky. Ty podle svých slov nosí na procházky s přítelkyní běžně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kolem půl čtvrté odpoledne hlídka přijala oznámení, že u retenční nádrže stojí zaparkované vozidlo a kolem něj se pohybuje dvojice osob, která schovává do trávy nějaké věci,“ informovala na svých internetových stránkách v pátek Městská policie Praha.

Po příjezdu na místo strážníci zjistili, že u vozidla postává muž se ženou a nedaleko nich leží velká taška, která je plná měděných kabelů. Vedle tašky ležely pákové nůžky, řezačka na plast a další nářadí. „Při prohlídce okolí strážníci nalezli ještě několik desítek metrů dalšího kabelu,“ uvedli strážníci.

Na otázku odkud pocházejí kabely a na co s sebou mají pákové nůžky, muž překvapivě odpověděl, že je s přítelkyní na procházce a pákové nůžky nosí běžně pro případ, že by bylo potřeba něco opravit.

Hlídka strážníků však podivuhodnému vysvětlení neuvěřila a pro podezření ze spáchání trestného činu na místo přivolala Policii ČR, která si celou věc převzala k dalšímu šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám