Hlavní obsah

Turista spadl ze skály do Jizery, ve vodě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semily
Aktualizováno

Hasiči na Semilsku pátrali v pátek odpoledne po turistovi, který se zřítil ze skály do Jizery. Tři hodiny prohledávali řeku ze břehu i lodí. Hasiči objevili mrtvého kolem osmnácté hodiny. Informovala o tom mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala krátce před 15:00 na horolezecké trase Via ferrata Vodní brána u Bítouchova. Jde o značenou a jištěnou stezku vhodnou i pro úplné začátečníky.

"Co se vlastně stalo, zatím nevíme, muž se zřítil z výšky asi 20 metrů," řekla Štrauchová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na místo jako první dorazili podle Štrauchové hasiči ze Semil, ti ještě s člunem zahlédli ve vodě červenou přilbu, muže se jim ale najít nepodařilo.

Do pátrání se zapojili také potápěči, viditelnost byla ale pouze 30 centimetrů.

"Úspěšný nebyl v hledání ani vrtulník záchranné služby," uvedla. Tělo muže pak objevili až za druhým tunelem ve směru na Železný Brod. "Byl zaklíněný mezi kameny zhruba půldruhého kilometru od místa, kde spadl," dodala Štrauchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám