Hlavní obsah

Opilý spolujezdec řval z audi na policisty, řidič jim začal ujíždět

Novinky, mik
Praha

Kolem policejní hlídky projelo v úterý po deváté hodině večer v ulici Vrchlického v Praze vozidlo Audi, z kterého se ozývalo hanlivé pokřikování ze strany spolujezdce. Policisté začali sportovní vůz stíhat a následně jej i za pomoci další hlídky donutili zastavit. Křikloun i řidič byli pod vlivem alkoholu. O události informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Spolujezdec to řidiči pěkně zavařilVideo: Policie ČR

 
Článek

„Spolujezdec na policisty 'hrdinsky' zakřičel několikero hanlivostí, krom jiného například 'Chcípni!'. Evidentně se totiž domníval, že si na policisty tímto způsobem lidově řečeno otevře pusu a z místa beztrestně odjede,” uvedl Hulan. Muž se však mýlil, podle mluvčího začali policisté vůz okamžitě stíhat.

Řidič audi zrychlil a projel křižovatku v ulici Vrchlického na červenou. Policisté proto zkontaktovali další kolegy. „Na tuto relaci reagovala další hlídka policistů pohotovostní motorizované jednotky, která ulici Vrchlického zablokovala v křižovatce s ulicí Tomáškova. Díky tomu trvalo pronásledování audiny doslova pouze několik vteřin,” řekl Hulan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Spolujezdec to řidiči zavařil”

U obou dvou mužů poté policisté naměřili takřka 1,3 promile alkoholu v dechu. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu až dva roky vězení. Spolujezdec se také trestu nevyhne.

„Policisté ho předvedli na policejní služebnu pro podezření hned ze dvou přestupků, a to proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku. Za tyto delikty mu hrozí několikatisícová pokuta od správního orgánu. Zda bude tento spolujezdec odměněn ještě od řidiče sportovního vozu, kterému to svým jednáním poměrně zavařil, to je samozřejmě otázka,”  ukončil Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám