Hlavní obsah

Chlapec v ústavu v Jihlavě napadl vychovatele, ten skončil v nemocnici

Novinky, Ondřej Kořínek
Jihlava

Ve výchovném ústavu v Jihlavě napadl jeden z chovanců v pondělí vychovatele, který utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Policie případ zatím vyšetřuje jako přestupek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie přijala oznámení o napadení v pondělí kolem osmé ráno. Mladistvý chlapec vychovatele nejprve urážel a pak ho napadl.

„Šestačtyřicetiletý muž byl převezen do nemocnice na ošetření. Jak vážné má zranění, budou policisté vědět až po předložení lékařské zprávy, od té se také bude vyvíjet další postup vyšetřování a také právní kvalifikace. Prozatím případ šetříme jako přestupek proti občanskému soužití,“ řekla Novinkám ve čtvrtek mluvčí policie Jana Kroutilová.

„Zranění pacienta byla natolik vážná, že jsme ho hospitalizovali. Ve středu byl následně propuštěn do domácí léčení,” doplnila mluvčí nemocnice v Jihlavě Monika Zachrlová bez dalších podrobností.

Nikdo z vedení výchovného ústavu se k incidentu nechtěl vyjadřovat. „Nezlobte se, ale nic vám k tomu říkat nebudu,” uvedl ředitel ústavu Radek Vovsík.

Do výchovného ústavu v Jihlavě jsou umísťováni chlapci a dívky, kterým byla nařízena ústavní výchova, uložena ochranná výchova či předběžné opatření. Kapacita ústavu je podle jejich webové stránky 37 dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám