Hlavní obsah

Policejní auto se v Praze srazilo s tramvají, škoda je v řádech miliónů korun

Praha
Aktualizováno

Dva policisté a chodec se v pátek zranili při nehodě policejního auta a tramvaje v Olšanské ulici v Praze. Tramvaj číslo 9 po srážce vykolejila.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní auto se střetlo s tramvají Video: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala krátce před polednem mezi stanicemi Olšanská a Nákladové nádraží Žižkov. Hlídka jela od Olšanského náměstí.

„Tři lidé, kteří byli zraněni, měli lehké až středně těžké zranění. Všichni jsou ale mimo ohrožení života,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: policejnidenik.cz

Havarované policejní auto v Praze

Škoda na tramvaji se pohybuje v řádech miliónů korun a neměla by se vyšplhat na desítky miliónů, upřesnil původní odhad mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Dřívější předpoklad hovořil o škodě kolem 31 miliónů korun. „Provoz na trati byl obnoven v 16.16,” dodal Drápal.

Policisté nejeli k žádnému případu a nepoužívali modrý maják. Co bylo příčinou nehody, mluvčí policie a dopravního podniku neví. Srážku vyšetřují policisté i Drážní inspekce.

Foto: Drážní inspekce

Havarované policejní auto v Praze

Orientační dechová zkouška na alkohol u řidiče tramvaje byla podle policejního mluvčího negativní. U policistů ji nebylo možné kvůli jejich zranění provést, před jejich nástupem do služby byla však rovněž negativní, doplnil mluvčí policie Tomáš Hulan.

Tramvajové linky 9 a 26 jezdily po objízdné trase přes Floru.

Reklama

Výběr článků

Načítám