Hlavní obsah

Jeden zloděj zabavil prodavačku, druhý vzal zlaté hodinky za půl miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie hledá dva muže, kteří se specializují na krádeže drahých šperků. Na konci září ukradli ve dvou teplických zlatnictvích náramek a náušnice, o několik hodin později pak v Karlových Varech odcizili zlaté hodinky.

Foto: Policie ČR

Muži podezřelí z krádeže hodinek

Článek

Dvojice mužů má podle policejního mluvčího Daniela Vítka dobře propracovaný systém. "Zatímco jeden z mužů zabaví obsluhu a nechává si ukázat klenoty, druhý využije chvilkové nepozornosti zaměstnance a z regálu nebo vitríny odcizí šperk. Tepličtí kriminalisté prošetřují už dva případy, které mají na svědomí stejní pachatelé," řekl Vítek.

Všechny krádeže se odehrály 25. září. V prvním případě muži odcizili briliantové náušnice za 41 tisíc korun, ve druhém náramek za 23 tisíc. Muži podle Vítka následně odjeli do Karlových Varů, kde naprosto totožným způsobem ukradli zlaté hodinky.

Foto: Policie ČR

Muži podezřelí z krádeže hodinek

"Zloději přišli do zlatnictví v Karlových Varech v ulici Lázeňská. Tam zaměstnali obsluhu prodejny svými požadavky a v nestřeženém okamžiku jeden z nich odcizil z výlohy celozlaté náramkové hodinky v hodnotě kolem půl miliónu korun. Poté z prodejny odešli," popsala karlovarská krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Mluvili špatně anglicky

Jak policisté zjistili, oba muži mluvili špatně anglicky a byli jižního, balkánského typu. Muž, který z vitríny hodinky odcizil, je asi 175 cm vysoké silnější zavalité postavy, na sobě měl modré rifle, černou bundu, světlé triko, na hlavě černou čepici s kšiltem a přes rameno černou kabelu.

Druhý muž je přibližně 175 cm vysoké štíhlé postavy, má hnědé vlasy s výraznými kouty a na sobě měl hnědé kalhoty a šedou bundu do pasu s černými kapsami. Do obchodu přišel pravděpodobně s černou igelitovou taškou v ruce.

Policie žádá o pomoc veřejnost. "Přivítáme jakékoliv svědectví k totožnosti, nebo výskytu podezřelých mužů. Informace je možné sdělit na bezplatnou linku 158," doplnil Vítek.

Reklama

Výběr článků

Načítám