Hlavní obsah

Zamkl se a demoloval hotelový pokoj, hlídka se k němu slanila oknem

Novinky, mik
Brno

Host hotelu v centru Brna demoloval v úterý vybavení pokoje, majitel proto přivolal městské policisty ke dveřím zamčené místnosti, odkud se ozývaly rány a výkřiky. Na místo se dostavila i záchranná služba. Chování vandala totiž naznačovalo, že má vážné psychické problémy. O události informoval mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Strážníci slanili k muži, který demoloval hotelový pokojVideo: MP Brno

 
Článek

„Muž uvnitř nejprve strážníkům odmítal odpovídat a vysvětloval to tím, že má právě jinou práci. Po chvíli dal na jejich naléhání a začal s nimi komunikovat. Strážníci z odpovědí dovodili, že má pravděpodobně vážné psychické problémy, a přivolali záchrannou službu,” popsal Ghanem.

Městští policisté věděli, že hrozí riziko úplného zdemolování pokoje, a nevylučovali ani možnost, že si rozrušený muž ublíží. Pokoj nešel otevřít ani náhradním klíčem, k hotelu proto přijely další dvě hlídky městské policie.

Foto: Městská policie Brno

Vandal zdemoloval hotelový pokoj.

„Zatímco hlídka, která dorazila jako první, zůstávala u dveří a snažila se s mužem udržovat kontakt, další hlídka si v patře nad pokojem připravila vybavení ke slaňování. Poslední hlídka zůstala před hotelem pod okny pokoje pro případ, že by bylo nutné krizovou komunikací odvrátit pokus muže vyskočit ven,” sdělil Ghanem.

Strážníci slanili k oknu pokoje a vysadili je z rámu. Vandala zastihli ve chvíli, kdy vytrhával stropní sádrokarton. Přinutili jej, aby ulehl na podlahu, a zkontrolovali, zda není ozbrojený. Následně museli zakročit záchranáři. Dveře však nebylo možné otevřít jiným způsobem než silou, což jim majitel hotelu umožnil.

Záchranáři potom za asistence strážníků odvezli jednačtyřicetiletého muže na psychiatrii. Případ si převzala státní policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám