Hlavní obsah

Výbuch plynu v Plzni vyrazil dveře, právě když před nimi stáli hasiči

– Plzeň • Aktualizováno
Právo, Patrik Biskup

V jednom z přízemních bytů v Jateční ulici v Plzni vybuchl v úterý brzy ráno plyn. Čtyři lidé se zranili, včetně jednoho hasiče a plynaře. K výbuchu došlo, když hasiči a pracovník plynáren přišli k bytu zkontrolovat nahlášený únik. Téměř třicet lidí muselo být z domu evakuováno.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch plynu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Po explozi vyrazila tlaková vlna dveře a v bytě začalo hořet. Záchranka z místa odvezla čtyři zraněné, nejhůře je na tom 58letý majitel bytu, který byl uvnitř sám.

„Toho jsme transportovali na popáleninové centrum do pražské vinohradské nemocnice,” uvedla mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková.

Záchranáři z domu evakuovali 20 dospělých a šest dětí, ulice Jateční je uzavřena, což může komplikovat ranní dopravu ve městě.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Výbuch plynu v Jateční ulici v Plzni

„Soused hrozil výbuchem”

Zranění hasičů a plynaře nejsou vážná. O zápachu plynu informovala městskou policii jedna z obyvatelek domu.

„Cítila jsem ho už k ránu, když jsem šla venčit psa. Protože soused už v minulosti vyhrožoval, že dům vyhodí do vzduchu, raději jsem zavolala pomoc,” řekla Právu na místě žena.

Když přijeli hasiči, šla se na chodbu podívat, co se bude dít. „Najednou se ozvala rána, stačila jsem se jen skrčit a kolem mě létaly střepy,” popsala dále. Vyběhla proto raději ven se schovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám