Hlavní obsah

Lupič v brněnské bance tvrdil, že potřebuje peníze pro nemocné dítě

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Do pobočky jedné z bank na Vídeňské ulici v Brně vstoupil minulý týden ve čtvrtek muž středního věku a namířil si to přímo k přepážce. Pak vytáhl pistoli a na jednu z pokladních namířil pistoli s tím, ať mu vydá peníze, protože potřebuje finance pro své nemocné dítě.

Přepadení banky v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

Nebojácná pokladní mu ale peníze nevydala, a lupič tak odešel s nepořízenou. Při přepadení jeho tvář zachytily kamery, policisté po lupiči intenzivně pátrají.

„Muž hovořil česky a na hlavě měl nasazenou černou kšiltovku, pod ní patrně také černou paruku v délce mikáda. Přišel k přepážce, vytáhl pistoli a po pracovnici požadoval vydání finanční hotovosti s tím, že má nemocné dítě,” řekla policejní mluvčí Andrea Straková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Policie ČR

Lupič se peněz domáhal marně.

„Chtěl pětitisícové bankovky a zaměstnankyni banky vyhrožoval, že pokud mu peníze nevydá, zastřelí ji i další klientku. Odvážná žena za přepážkou ovšem odmítla hotovost vydat a nepozorovaně se jí podařilo stisknout tlačítko tísně,“ uvedla mluvčí.

Když lupič viděl, že se svým požadavkem neuspěje, po několika minutách své snažení vzdal a odešel.

„Žádáme občany, aby jakékoliv informace k muži na záběrech neprodleně sdělili na tísňovou linku 158,“ dodala Straková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám