Hlavní obsah

Policista převlečený za bruslaře dopadl dvojici zlodějů

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O tom, že služba u policie má svá specifika, svědčí případ dopadeného zloděje, o kterém ve čtvrtek informovala ostravská policie. Pětatřicetiletý zloděj a o rok starší spolupachatelka byli minulý týden zadrženi v Ostravě díky všímavosti policisty. Ten hlídkoval v přestrojení za sportovce na kolečkových bruslích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Každý pouliční zloděj se pochopitelně před krádeží rozhlíží na všechny strany, a pokud zaregistruje sebemenší náznak pohybu policie, okamžitě prchá. Právě proto se policisté, kteří v ulicích vykonávají operativní činnost, snaží chovat tak, aby splývali s okolím. Stejně tomu bylo i v posledním případě úspěšně zadržených zlodějů.

„V ulicích hlídkoval kriminalista na kolečkových bruslích a ve sportovním dresu. Podezřelý muž i žena, která v době krádeže zřejmě sledovala okolí, tak byli velmi překvapeni, když byli krátce po činu dostiženi bruslařem a přivolanou další hlídkou policistů, kteří vykonávali dohled skrytě,“ uvedla mluvčí Gabriela Holčáková.

Muž podle ní před svým zadržením násilím vnikl do osobního auta, odkud odcizil věci za téměř pět tisíc korun.

„Oba si později vyslechli obvinění pro trestný čin krádeže. Muže vzal soud do vazby,“ dodala mluvčí s tím, že už dříve byl soudně trestán. Nyní mu hrozí až tři roky vězení, jeho společnici hrozí dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám