Hlavní obsah

Maminka má o vás starost, přemlouvali strážníci muže, který chtěl skočit pod vlak

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Nešťastná a vystrašená žena se v úterý krátce před třiadvacátou hodinou obrátila na strážníky v Hradci Králové a prosila o pomoc při hledání syna (49). Ten se s ní měl krátce předtím po telefonu rozloučit s tím, že chce zemřít. Městští policisté naštěstí muže našli a jeho zoufalý krok mu rozmluvili.

Rozhovor strážníků se zachráněným mužemVideo: MP Hradec Králové

 
Článek

„Syn se měl podle ženiných slov nacházet v Hradci Králové na Slezském Předměstí, někde v okolí vlakového nádraží. Strážníci proto okamžitě vyrazili do této lokality a opravdu ho spatřili stát v kolejišti u nákladních ramp,“ uvedla mluvčí městské policie Eva Čížková.

Hlídce se podařilo navázat s ním hovor. Přemluvili ho, aby s nimi šel ke služebnímu vozidlu, kde si promluví. Po chvíli se svěřil, že je nešťastný, má velké finanční problémy, není schopen vychovat syna a matce nechce komplikovat život. Nakonec se rozplakal.

„Představte si, že maminka má o vás teď starost. Pořád jste její syn. Proč zrovna pod vlak, to přece není chlapské řešení,” říká strážník muži na zveřejněném videozáznamu.

„Muž však stále tvrdil, že jako východisko vidí pouze skok pod vlak. Téměř po hodině se podařilo strážníkům muže přesvědčit, že vzít si život, není to správné řešení, a nabídli mu pomoc. Tu nakonec přijal,“ dodala Čížková.

Operační důstojník městské policie informoval jeho matku, že syna našli a je v pořádku. Zároveň požádal o příjezd záchranné služby a státní policie. Po jejich příjezdu předali strážníci muže do péče lékaře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám