Hlavní obsah

Kramný zůstává ve vazbě, u Ústavního soudu neuspěl

Brno

Petr Kramný obviněný z vraždy manželky a dcery v Egyptě neuspěl se svou stížností na vazbu u Ústavního soudu (ÚS). Ten jeho stížnost podle své mluvčí Miroslavy Sedláčkové označil za zjevně neopodstatněnou.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Kramný

Článek

Ve stížnosti Kramný kritizoval své vzetí do vazby i samotné trestní stíhání. Došlo prý k porušení práva na spravedlivý proces a principu presumpce neviny. „ÚS neshledal v ústavněprávní rovině žádné pochybení obecných soudů při rozhodování o trvání vazby, důvodnost trestního stíhání není ÚS oprávněn zkoumat,“ uvedla Sedláčková.

Matka s dcerou zemřely koncem loňského července v hotelu v Hurghadě, kde rodina trávila dovolenou. Média původně spekulovala o otravě, posléze se objevily informace, že je mohl zabít elektrický proud.

Kramný vinu od počátku popírá. Několik měsíců strávil v Egyptě, pak jej tamní úřady pustily do vlasti a později případ odložily. Česká policie jej obvinila z vraždy koncem února. Příčinu úmrtí dosud nekomentovala. Stejně tak zatím nezveřejnila výsledky pitvy ani výsledky testu na detektoru lži, který Kramný podstoupil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám