Hlavní obsah

Rozvážím kamarády po hospodách, prozradil strážníkům řidič se dvěma promile

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Netradiční vzpomínku na úterní službu budou mít pravděpodobně přerovští strážníci. Krátce po sedmé hodině večer totiž zkontrolovali řidiče, který automobilem rozehnal frontu zákazníků čekajících před stánkem rychlého občerstvení. Dechovou zkouškou zjistili, že je značně opilý. Na dotaz, proč řídil opilý, strážníkům odpověděl, že rozváží kamarády po hospodách.

Foto: Městská policie Přerov

Místo, na kterém muž zakončil svou jízdu.

Článek

„Krátce po sedmé hodině večerní zpozorovala hlídka strážníků vozidlo, jehož řidič ho zcela odstavil na chodník před rychlým občerstvením,“ uvedl zástupce ředitele městské police Přerov Miroslav Komínek. Očití svědkové tvrdili, že při svém příjezdu rozehnal frontu zákazníků čekajících na jídlo.

Strážníci se proto pokusili kontaktovat muže, jenž s vozidlem přijel a sám se označil za řidiče. Vzhledem k tomu, že se řidič motal a byl z něj cítit alkohol, provedla u něj hlídka orientační dechovou zkoušku, při které nadýchal 2,2 promile alkoholu.

Městským policistům řekl, že pil džus s vodkou a funguje jako rozvoz pro přátele, kteří nechtějí chodit po hospodách pěšky.

Usnul v autě

„Pokud byl vylosován jako nejstřízlivější ze skupiny, musela to být bujará oslava,“ řekl s nadsázkou Miroslav Komínek.

Kvůli podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána Policie ČR, která si šoféra převzala k dalšímu šetření.

Později večer se muž ještě ke svému automobilu vrátil. Když ovšem zjistil, že ho má zablokované botičkou, ustlal si v kufru a usnul.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám