Hlavní obsah

Popeláři zapadli u krajnice, pomohl až hasičský bizon

Novinky, mik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šenov

Popelářský vůz vjel v pondělí odpoledne v Šenově na Ostravsku do měkkého podloží u krajnice silnice a nemohl vyjet. S jeho vyproštěním pomohly až tři jednotky hasičů společně se speciálním vozem vybaveným hydraulickou rukou. O události v úterý informoval mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Vyprošťování popelářského vozuVideo: Hasici.tv/HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Vůz se dostal na měkké travnaté podloží dvěma koly a nemohl se dostat ven.

„Pomohl mu až šikovný vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon ze stanice HZS MSK v Ostravě-Zábřehu,“ řekl Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při vyprošťování popelářského vozu musely pomáhat tři jednotky hasičů.

Popeláři jeli svojí obvyklou cestu pro tuhý komunální odpad do bočních uliček Šenova. Poté, co najeli na krajnici úzké silnice, vozidlo dvěma pravými koly zapadlo a svojí vahou se naklonilo. Nebylo v silách řidiče, aby se dostal ven.

„Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Ostravě-Zábřehu (Bizon a pojízdná dílna) a Havířova (cisterna) a s nimi jednotka dobrovolných hasičů z Šenova (cisterna),“ uvedl Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči museli kola podložit dřevem.

Zachráncem se stala silná hydraulická ruka vyprošťovacího speciálu Mercedes Actros Bizon. Díky ní hasiči posunuli popelářský vůz zpět na silnici. „Kola mezitím podkládali dřevem. Kuka vůz zepředu jistila na laně hasičská cisterna,“ ukončil Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám