Hlavní obsah

Stovky mužů už odevzdaly v Rumburku vzorky DNA kvůli vraždě ženy

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Krajští kriminalisté stále pátrají po vrahovi 27leté ženy, která byla po pátrací akci nalezena zardoušená 1. července u Pivovarského rybníka v Rumburku na Děčínsku. Jelikož mají policisté DNA pachatele, odebírají vzorky pro srovnání i řadě místních mužů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu se v Rumburku již pomalu přestalo hovořit, nynější policejní akce debaty opět rozvířila. „Někdy v minulém týdnu se objevili policisté a začali asi od předem vytipované skupiny mužů odebírat vzorky DNA. Jsou to spíše mladší ročníky, které tímto způsobem chtějí prověřit,“ řekl Právu starosta Rumburku Jaroslav Trégr.

Podle něj již mohly být odebrány vzorky stovkám mužů. S dobrovolným odběrem vzorků musí lidé souhlasit.

Policie se nechce k metodám pátrání po pachateli vyjadřovat. „Kriminalisté využívají všech možností, které jim zákon umožňuje,“ řekla pouze Právu krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Mladá žena byla nalezena mrtvá po dvoudenním pátrání. V sobotu 28. června odešla na procházku, ze které se nevrátila. V pondělí 1. července se rozjela velká pátrací akce, do které se zapojili nejen policisté, ale i hasiči. Tělo leželo nedaleko Pivovarského rybníka.

V souvislosti s případem vraždy kriminalisté sháněli i svědky, kteří se v osudný den pohybovali v blízkosti Pivovarského rybníka nebo Strážného vrchu. Na místě činu byl nalezen i zapalovač s logem KSČM.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám