Hlavní obsah

Přepadli vozíčkáře, z lupu se radovali pár minut

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ani hodinu se neradoval osmnáctiletý muž a jeho sedmačtyřicetiletá společnice z nového mobilního telefonu, který ukradli ve středu v Ostravě-Zábřehu čtyřiadvacetiletému vozíčkáři. Díky všímavosti policejní hlídky, která projížděla kolem místa přepadení, skončila dvojice lupičů v policejní cele už za několik desítek minut.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Hlídka se vydala směrem, kde bylo nahlášeno loupežné přepadení. Všimli si mladíka v doprovodu ženy, který přesně odpovídal popisu útočníka. Během kontroly se zjistilo, že žena u sebe skrývá mobilní telefon, který nepatřil ani jednomu z nich, ale přepadenému muži. Oba byli zadrženi a převezeni na obvodní oddělení v Ostravě-Vítkovicích,“ popsala ostravská policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Případ si převzali kriminalisté městského ředitelství. Osmnáctiletého muže obvinili z trestného činu loupeže a jeho sedmačtyřicetiletou společnici z trestného činu podílnictví. „Zavrženíhodná je v tomto případě skutečnost, že si dvojice pro svůj útok vybrala osobu, která v podstatě neměla možnost obrany,“ popsala Vlčková.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obou obviněných do vazby. Mladíkovi hrozí trest odnětí svobody od dvou do 10 let, jeho příbuzné od dvou do šesti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám