Hlavní obsah

Postrach žen z Brna se sám přihlásil policii

Právo, Miroslav Homola

Po rozsáhlé výzvě v médiích, kdy vyšetřovatelé hledali muže, kterého kamerový systém zachytil při přepadení ženy v Brně, získali policisté od občanů nebývalé množství informací a poznatků. Policii se nakonec přihlásil i muž, který se k činu přiznal.

Foto: Policie ČR

Násilník při přepadení. Zachytily ho kamery v domě.

Článek

„Kriminalistům se přihlásil i dvaatřicetiletý muž, který se k napadení ženy na Slovanském náměstí přiznal. Policisté muže vyslechli a sdělili mu podezření z omezování osobní svobody. Kriminalisté případ nadále vyšetřují a nadále také prověřují další podobné případy, v nichž by podezřelý mohl hrát důležitou roli,“ uvedla mluvčí Andrea Straková.

Útočil zřejmě nejméně dvakrát

Muž podle policistů poprvé zaútočil koncem srpna v brzkých ranních hodinách na Tomkově náměstí. Vešel za jednadvacetiletou ženou do chodby bytového domu a s nožem v ruce po ní požadoval, aby se svlékla. Dívka odmítla a sedla si do rohu. Neznámý jí začal rozepínat bundu a při tom ji několikrát lehce bodl nožem.

Mladá žena násilníkovi sdělila, že má astma, že může kdykoliv omdlít a také že je velmi dobře slyšet v bytech, když na chodbě někdo mluví. Útočník jí vytrhl kabelku a z místa utekl. Přepadená tak přišla o doklady, mobilní telefon a částku asi pět set korun.

K dalšímu případu došlo druhý týden v září, krátce před šestou hodinou ranní, kdy s největší pravděpodobností stejný pachatel přepadl sedmnáctiletou dívku na Slovanském náměstí. Vše se odehrálo také v chodbě jednoho z domů v době, kdy dívka roznášela letáky. Útočník ji přitlačil ke stěně a zakryl jí rukou ústa, aby nemohla křičet o pomoc. Vtom se ovšem na chodbě rozsvítilo světlo, poškozená ihned využila situace a podařilo se jí vyběhnout na ulici. Pachatel z místa utekl. Jednání násilníka zachytila v druhém případě bezpečnostní kamera umístěná v domě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám