Hlavní obsah

Opilému mladíkovi se nelíbil senior, tak ho zbil. Napadenému nikdo nepomohl

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Nepříjemnou vzpomínku na nedělní odpoledne má sedmdesátiletý senior z Liberce. Na procházce totiž narazil na opilého jednadvacetiletého mladíka, který ho napadl nejdříve slovně a potom i fyzicky. Vyhrožoval mu dokonce, že ho zabije. O případu informovala v úterý mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sedmdesátiletý muž z Liberce si vyrazil na procházku, ale v blízkosti Liebigovy vily narazil na opilého mladíka. „Seděl uprostřed cesty a pokřikoval cosi na kolemjdoucí,“ uvedla policejní mluvčí.

Senior se kolem mladíka snažil v klidu projít a pokračovat v cestě do centra Liberce. Opilec ho však nenechal, řekl staršímu muži, že se mu nelíbí, a začal ho vulgárně urážet.

To si muž nenechal líbit a drzounovi odvětil, že ani on se mu nelíbí. Po této větě byl konflikt na světě.

„Agresivní mladík na nějakou reakci čekal, a jakmile se jí dočkal, zvedl se ze země a začal do staršího muže tlouct pěstmi a kopat do něj. Přitom na něj křičel, že ho zabije,“ popsala průběh napadení Ivana Baláková.

Několik ran mu i vrátil

Napadený nicméně agresorovi v rámci sebeobrany několik ran vrátil. Později mu však došly síly a dal se na útěk. „Útočník ho ale doběhl a u památníku obětem komunistického režimu ho ztloukl znovu,“ sdělila policejní mluvčí.

Napadený muž policistům později sdělil, že v době útoku kolem něj prošlo několik lidí, ale nikdo z nich mu nepomohl.

Seniorovi se nakonec podařilo zavolat na tísňovou linku poté, co se mladík unavil. Policisté po svém příjezdu útočníka zadrželi. Ve zkráceném trestném řízení se již zodpovídá z přečinů výtržnictví, nebezpečného vyhrožování a pokusu o ublížení na zdraví.

„Napadený skončil v péči lékařů na chirurgické ambulanci s tržnou ránou na bradě, hematomy v obličeji a bolestmi ramene a zápěstí,“ dodala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám