Hlavní obsah

Muž zaútočil na nájemníka vidlemi, teď mu hrozí 20 let

Novinky, mik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nárameč

Sedmašedesátiletý muž zaútočil v polovině září v obci Nárameč na Třebíčsku na svého 35letého nájemníka vidlemi. Muži způsobil poranění v oblasti obličeje a rukou. Z místa útoku následně utekl. Nyní mu hrozí až dvacetileté vězení. O události informovala v pondělí mluvčí policie Kraje Vysočina Dana Čírtková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celá situace se odehrála 15. září. Nepřiměřené jednání ze strany útočníka si podle policie vyžádalo ošetření v nemocnici. „K útoku došlo v uvedený den v nočních hodinách v prostoru verandy v rodinném domku, ve kterém napadený muž pobýval a který měl od útočníka pronajatý na základě řádně uzavřené nájemní smlouvy,” informovala Čírtková.

„Útočník si nejprve ověřil pod záminkou, že si chce odnést z domku nějaké svoje věci, zdali se muž skutečně nachází uvnitř domku. Po chvíli dohadování s nájemníkem ale z místa odešel. Poté si v kůlně vedle domku vzal vidle a vrátil se zpět na verandu a znovu se snažil kontaktovat nájemníka, na kterého ale náhle zaútočil vidlemi. Napadenému muži se podařilo údery, které byly vedeny do oblasti hlavy a obličeje, vykrýt,“ upřesnil vyšetřovatel František Brabec z Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pachatel následně z místa činu utekl. Policisté se domnívají, že motivem vraždy budou pravděpodobně osobní neshody mezi pronajímatelem a nájemcem.

V případě prokázání viny hrozí muži za pokus o vraždu dvanáct až dvacet let vězení. Nyní čeká obviněný na rozsudek ve vazební věznici.

Reklama

Výběr článků

Načítám