Hlavní obsah

Auto nejdřív vybrzdil a pak po něm střílel

Právo, vor
Karlovy Vary

Až na dva roky ve vězení může kvůli obvinění z výtržnictví skončit 38 letý řidič BMW, který ve středu v ranních hodinách nejdříve vybrzdil ve Svatavě na Sokolovsku řidiče osobního auta Mitsubishi a po honičce po něm dokonce začal střílet z plynové pistole.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Za odbočkou na obec Lomnice na ulici Kraslická ve Svatavě nejprve předjel osobní vozidlo značky Mitsubishi a zařadil se přímo před toto vozidlo,“ popisovala ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

„Řidič vozidla Mitsubishi byl nucen přibrzdit a posléze i zastavit vozidlo, aby do vozidla BMW nenarazil,“ pokračovala mluvčí s tím, že řidič Mitsubishi po tomto manévru zatroubil.

„Řidič vozidla BMW okamžitě zastavil, otevřel dveře u řidiče a začal hlasitě nadávat. Poté se rozjel, zastavil o pár metrů dále, stáhl okénko u řidiče a namířil svou plynovou pistoli na již zmíněné vozidlo,“ popisovala dramatické události Krejčí.

Když toto viděl řidič vozidla Mitsubishi, tak se ze strachu rozjel směrem ze Svatavy na obec Boučí. „Obviněný muž se rozjel za ním, dostihl jeho vozidlo a vytáhl z okna u řidiče opět uvedenou střelnou zbraň a několikrát po vozidle vystřelil. Po těchto výstřelech přidal plyn a z místa ujel,“ konstatovala mluvčí.

Podle informací Práva se při incidentu nikomu nic nestalo. Rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Obviněný zřejmě při střelbě auto netrefil. Na místě byly ale údajně nalezeny nejméně tři nábojnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám