Hlavní obsah

Bouchl do peřin a zapomněl, že drží nůž. Pobodání ženy nyní řeší soud

Právo, Ludmila Žlábková

„Tady nemůže být řeč o žádné vraždě, natož o pokusu, pane soudce. My spolu plánujeme budoucnost, tady nesedí žádný vrah,” bránila v pondělí u Krajského soudu v Hradci Králové osmačtyřicetiletá žena přítele Martina Kulhánka (40). Letos v neděli 4. května ji měl na hradeckém Pouchově v pronajaté garáži, v níž žili, bodnout 19 centimetrů dlouhým nožem.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Čtyřicetiletý Martin Kulhánek u hradeckého soudu

Článek

Oba od počátku shodně tvrdí, že to byla náhoda, že si žena způsobila zranění zřejmě sama a na nůž, který byl v okamžiku příjezdu policistů na místo v posteli, prý sama nalehla. Od počátku se ale kriminalistům děj popisovaný aktéry nezdál a jejich verzi neuvěřili. Jasně to vidí i obžaloba.

„Po předcházející hádce napadl fyzicky poškozenou tak, že ji v době, kdy spolu seděli na matraci sloužící v garáži jako lůžko, udeřil dlaní do tváře a poté, co si lehla na záda, uchopil kuchyňský nůž a tím bodl proti hrudníku ležící poškozené,“ uvedl státní zástupce Milan Vacek. Nůž pronikl až do dutiny břišní a poranil slezinu, kterou jí lékaři následně museli odebrat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Příčinou sporu mezi partnery byla žárlivost. „Viděla mne, jak jsem si dal v sobotu pusu s její kamarádkou. Možná jsem to udělal schválně jí na zlost,“ připustil již v přípravném řízení obžalovaný.

Foto: Policie ČR

Garáž, která bezdomovcům nahrazovala byt a v níž došlo k pokusu o vraždu.

Až do druhého dne žena zapíjela zlost alkoholem. „Poletovala mezi mou garáží a bratrovou, všude popíjela. Pak chtěla jít spát do azylového domu, ale nepustili ji tam. Nadýchala 2,5 promile,“ popsal události před poslední hádkou obžalovaný, který přišel do Hradce Králové z Opavy zhruba před čtyřmi roky.

Měl brigádu při sklizni jablek, ale nedostal prý zaplaceno. Žil proto tři roky v azylovém domě, pak na ubytovně. Po rozchodu s přítelkyní z ubytovny odešel a začal přebývat v pronajaté garáži na hradeckém Pouchově. Ze žalu nad rozchodem začal pít a také se sblížil s poškozenou, která se asi před rokem rozešla s jeho bratrem.

Cítila prý jen teplo

„Od té soboty jsem mu znepříjemňovala život. Vulgárně jsem mu nadávala a řešila to alkoholem. Pila jsem víno a pořád jsem do něj švengrovala. Dal mi facku, já jsem mu ji vrátila. Byla zima, a tak jsem byla zabalená do asi dvou polštářů. Stalo se to, jak si krájel to maso. Otočila jsem se a cítila teplo. Myslela jsem, že jsem se já nabodla na nůž, jak jsem se otočila,“ potvrzovala Kulhánkovu verzi poškozená, která ho navíc stále považuje za dobrého člověka, ve vazbě ho navštěvuje, píše mu dopisy a plánují společnou budoucnost.

Foto: Policie ČR

Garáž, která bezdomovcům nahrazovala byt a v níž došlo k pokusu o vraždu.

„Je to hodně dobrý člověk, dokázal vydělat peníze. Nikdy mi neublížil. Tenhle den prostě neměl bejt. Řek mi, drž hubu, protože já ji od soboty nezavřela. Já jsem ho opravdu urážela, vulgárně. Když se napiju, jsem vulgární,“ nešetřila sebekritikou žena. Žádnou bolest prý necítila, jen teplo.

„Já si toho ani nevšiml. Měl jsem nervy z celodenních hádek. Okrajoval jsem uzená žebra a ani jsem si neuvědomil, že mám ten nůž. Takhle nějak to sklouzlo a píchnul jsem ji,“ popisoval osudný moment soudu s tím, že vlastně nešlo o píchnutí, ale o bouchnutí.

„Chtěl jsem bouchnout do těch peřin,“ tvrdí stále obžalovaný, který sám sebe charakterizuje jako nekonfliktního. „Nikdy se neperu. Když je konflikt, tak jdu radši pryč,“ řekl soudci a přiznal, že ani on tehdy nebyl střízlivý. Pil prakticky celý den.

„Tři roky jsem vůbec nepil alkohol, ale co jsme se v únoru rozešli s bývalou přítelkyní, pil jsem každý den,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám