Hlavní obsah

Dva lidé zemřeli při amatérských závodech motocyklů v Brně

• Aktualizováno

Dva lidé zemřeli v sobotu odpoledne při amatérských závodech motocyklů na brněnském Masarykově okruhu. K havárii motocyklů došlo při hromadném startu. Jeden jezdec zemřel při nehodě ihned, druhého se snažili záchranáři neúspěšně resuscitovat. Uvedli záchranáři na svém webu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí okruhu Jiří Smetana Právu řekl, že závod pořádala zahraniční agentura, její název nespecifikoval. Není zatím známo, zda zranění jezdci byli Češi, nebo ze zahraničí.

„Zabezpečení trati bylo standardní, hned po nehodě byla z naší strany učiněna do příjezdu sanitky veškerá potřebná opatření,“ doplnil mluvčí a zdůraznil, že hromadný pád motocyklů se při závodech nestává často a při závodech vyšší kategorie už je to něco zcela výjimečného. A pokud k tomu dojde, pak bez tragických následků.

„Další dva zranění muži byli při vědomí a utrpěli těžká poranění. Po nezbytně nutném ošetření a zajištění jsme oba transportovali na Urgentní příjmy brněnských fakultních nemocnic,” dodala mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Jeden z motorkářů je v péči lékařů Fakultní nemocnice Brno. Tamní mluvčí Anna Mrázová v neděli Právu sdělila, že utrpěl velmi těžká poranění, jeho stav je stabilizovaný. „Není české národnosti. Vzhledem k ochraně osobnosti jeho národnost nesdělujeme,“ dodala. Druhý zraněný leží ve Fakultní nemocnici u sv. Anny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám