Hlavní obsah

Grilování skončilo výbuchem a příletem záchranářského vrtulníku

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Výbuch plynového grilu v sobotu v podvečer ve Starém Sedle na Sokolovsku popálil muže a ženu. Hůře je na tom zdravotně muž, pro kterého byla přivolána letecká záchranná služba.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Záchranářský vrtulník. Ilustrační foto

Článek

„Při explozi utrpěl popáleniny druhého stupně na 30% těla,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské záchranky Petra Bakurová. „Výbuch způsobil muži zranění především na horní polovině těla,“ pokračovala mluvčí, podle které byl ale muž při vědomí a se záchranáři komunikoval.

„Zajišťujeme místo pro přistání letecké záchranné služby,“ uvedl v sobotu k večeru mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. „S ohledem na zranění bude muž vrtulníkem transportován do popáleninového centra nemocnice v Praze na Vinohradech,“ doplnila Bakurová.

„Žena utrpěla popáleniny na dolních končetinách a bude transportována sanitkou do sokolovské nemocnice,“ poznamenala mluvčí záchranky. Příčiny výbuchu jsou předmětem šetření. „Vyšetřovatel je na místě,“ dodal Kasal.

Reklama

Výběr článků

Načítám