Hlavní obsah

Nezaměstnaný okradl na Stodolní desítky opilců a mladých dívek

Právo, hon
Ostrava

Několik desítek krádeží v restauracích a zábavních podnicích ve Stodolní ulici v centru Ostravy má na svědomí dvaatřicetiletý nezaměstnaný muž. Policie informovala, že se pod tíhou důkazů postupně přiznal k 47 krádežím odložených věcí v celkové hodnotě bezmála čtvrt miliónu. Mezi jeho oběti patřili zejména opilci a mladé dívky, které se bezstarostně bavily na tanečních parketech a nechaly své kabelky bez dozoru.

Foto: Právo

Ostravská Stodolní ulice

Článek

„Obviněný se ke svému jednání doznal. Vysvětloval to tím, že potřeboval peníze na obživu. Nedokázal si najít práci a neměl peníze na jídlo a zaplacení ubytovny,“ uvedl kriminalista Daniel Naivert.

„Tipoval si zejména podnapilé osoby, které nedávaly pozor na své osobní věci. Šlo o velmi jednoduchý terč. Když viděl kabelku nebo jinou věc bez dozoru, přistoupil blíže, sebral ji a odešel. Při žádné z krádeží nedošlo k žádné šarvátce,“ dodal policista.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mladému muži hrozí až pět let vězení. Ukradené peníze stačil utratit, policii se ale podařilo zajistit několik mobilních telefonů v zastavárnách, kam je obviněný prodal.

„S vyšetřovateli spolupracoval a dokonce jim řekl, že zadržení pro něj znamená svým způsobem vysvobození. Nasměrovali jsme ho na příslušný sociální odbor, aby mohl začít svou situaci řešit,“ dodal vyšetřovatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám